contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Turkije

De kust is bezaaid met ongerepte baaien en inhammen waar u altijd wel een mooie ankerplek vindt. Het levensmotto van de Turken is gastvrijheid!

Ontdek de torenhoge kliffen en geheime grotten, verlaten baaien en zandstranden tijdens een zeilvakantie in Turkije.


Zeilen in Turkije. Turkije, super gastvrij!
mooie baai met restaurant in TurkijeTurkije is volgens ons het meest ondergewaardeerd van alle mediterrane charterbestemmingen terwijl de Turken zo gastvrij zijn. Wij hebben zes jaar in Turkije gezeild, eerst met een flottielje vanuit Bodrum, en vervolgens vanuit Fethiye en Gocek.
Het landschap is bijzonder en afwisselend. Mooie natuurlijke baaien volgen elkaar op met daarin kleine restaurants en dat spreekt ons enorm aan. Schoon zeewater, prachtig weer en gedurende het hele seizoen een goede zeilwind, kortom ideale zeilomstandigheden!
U kunt heerlijk zeilen tot het begin van de avond want u hoeft zich geen zorgen te maken over een plek in de haven. De lokale restaurants in baaien zullen u verleiden om af te meren aan hun houten stijger en te genieten van de Turkse specialiteiten.

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de ongerepte kustlijn van Zuid-Turkije. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases langs de "Turquoise kust" - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden een aantal flottielje routes in Turkije - start vanuit Gocek en Fethiye.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande Turkse gulets zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.

Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheidBekijk hier de actuele windkracht en windrichting voor uw zeilvakantie in Turkije:kaart met zeilbestemmingen Turkije

Zeilen in Turkije, vanuit Bodrum, het St Tropez van Turkije.

Het Bodrum gebied heeft drie luxe marina's. Eén in de stad Bodrum zelf, en de anderen liggen net buiten Bodrum en zijn nieuwer. Dit zijn marina Turgutreis en Yalikavak marina.
Bodrum stad heeft een mooie boulevard en Oosterse bazar en is levendig. Leuk om te ontdekken vanuit de haven want ligt op een steenworp afstand.
Bij de marina Turgutreis met goede facilitieiten ligt een klein dorpje op slechts enkele honderden meters. Een aanrader is een sportduiken met de Poseidon direct voor de kust.
Yalikavak gelegen in een beschermde baai is een ander klein Turks stadje waar voldoende te beleven is. Hier bevindt zich een nieuw aangelegde haven.
De Bodrum regio is een goede basis in Turkije voor het maken van een uitdagende zeiltocht.
In de zomer waait er meestal wel een flinke wind. U kunt grofweg drie verschillende zeilroutes maken:

  • Ontdek de Griekse Dodecanese vanuit Bodrum
  • Zeil in de golf van Gokova
  • Vaar naar het eiland Symi en de Golf van Datça

Wilt u gaan zeilen in Turkije en ook de Griekse eilanden bezoeken dan is Bodrum een goede startplek. mooie baai met schepen in Turkije

Klik hier voor meer informatie over zeilen in Bodrum.

Zeilen in Turkije, vanuit Marmaris.
Marmaris is voor velen een toeristisch hoogtepunt. Netselmarina in Marmaris is de thuishaven van de grootste chartervloot in Turkije. Op de haven vindt u vele restaurants en luxe boetiek winkels. Het gezellige centrum van Marmaris ligt op slechts enkele meters afstand. Daar kunt u de levendige boulevard met vele terrasjes en Oosterse bazaar ontdekken. De bazaar biedt de mogelijkheid om koopjes te scoren en weg van de boulevard kunt u van een lokaal Turks restaurant genieten.
Iets verder buiten de stad bevinden zich de all-inclusive oorden voor het massatoerisme.
Marmaris wordt omringd door groene bergen en ligt aan een beschutte baai. Het is een uitstekende basis om de Turkooise kust te ontdekken.

Klik hier voor meer informatie over zeilen in Marmaris.

Zeilen in Turkije vanuit de baai van Fethiye. graftombes in Turkije

Fethiye en Goçek zijn hét watersport Mekka aan de zuidkust van Turkije!
Goçek en Fethiye liggen in dezelfde baai met luchthaven Dalaman op ongeveer 40 minuten afstand.
Goçek is het watersport Mekka voor velen, Turkse en buitenlandse zeilers. Hierdoor liggen de prijzen op een iets hoger niveau, ook de restaurants aan de boulevard stemmen hun prijzen af op het aanbod aan toeristen.
Een goed restaurant is Can, gelegen aan het begin van de pier bij Skopea Marina. Een lokale aanrader is het Kebab hospitaal in de hoofdstraat vlakbij Skopea Marina.

Wilt u de baai van Fethiye ontdekken dan raden we u aan te starten vanuit Fethiye en gedurende de week met uw schip een bezoek te brengen aan Goçek.
In Fethiye ligt een mooie haven met beschikking over alle moderne en comfortabele faciliteiten. Deze ligt op slechts 200 meter van de bloeiende stad. De bazaar is altijd een bezoek waard en de wekelijkse markt is iets om te onthouden. Megri restaurant in het centrum van de bazaar is een aanrader en ook de vismarkt is een leuke belevenis. vers fruit in Turkije

Als u twee weken wilt zeilen in Turkije en start in Fethiye dan kunt u eerst richting het Oosten zeilen voorbij de 7 kapen naar Kalkan en Kas voor een rustig en indrukwekkend landschap.
Een 7 daagse tocht in en rond de baai is een van de beste introducties in dit gebied. De zee is nooit ruw, overal zijn er prachtige ankerplekken en baaien dus u hoeft niet naar een jachthaven.

Klik hier voor meer informatie over zeilen in Fethiye.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Turkije en onze Turkse bestemmingen vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!