contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Italië

Voor anker in Italie

Italië is een land met verschillende landschappen van mooie baaien, zandstranden en steile rotsen.

Italië is één van de meest veelzijdige en aantrekkelijke bestemmingen in Europa. Voor de culinaire lekkerbekken is de keuken van Italië het paradijs van Europa.

Zeilvakanties in Italië
Typisch Italiaans dorpjeDe landschappen en de mensen zijn fantastisch. Alle vier de belangrijkste zeilgebieden worden aangevlogen door budget vliegmaatschappijen. Dit maakt het tot een goedkope optie, maar let op dit geldt niet voor Augustus. Dat is het hoogseizoen en stijgen alle prijzen behoorlijk.
De vier verschillende zeilgebieden zijn:

  • Toscane
  • Baai van Napels
  • Sardinië
  • Sicilië

Elk heeft zijn eigen karakter.

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de prachtige kustlijn en eilanden van Italië, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Italië - kies uit de vaargebieden hiernaast.
Voor anker bij PonzaFLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden een bijzondere flottielje in Italië - vanuit Sardinië.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.

Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheidBekijk hier de actuele windkracht en windrichting voor uw zeilvakantie in Italië:

kaart met zeilbestemmingen Italië

Goede wind, heerlijk eten en een ruime keuze aan routes, maken Italië tot een perfecte bestemming voor een zeilvakantie.


Toscane is de minst bekende bij Noord Europese zeilers maar biedt een combinatie van zeilen met een bezoek aan de wonderen landinwaarts zoals Pisa en San Gimignano. Er liggen aansprekende eilanden vlak voor de kust, Elba is er een van. Zowel Sardinië als Corsica liggen ook op zeilafstand en nodigen uit om erheen te varen.

Het zeilen in de Baai van Napels is rustig en de afstanden zijn bescheiden. Dit is een trip voor degenen die het zeilen willen combineren met misschien een bezoek aan Napels en Pompeii, of een tocht naar Capri, of een bezoek aan de Amalfi kust. U kunt het ook allemaal doen in iets meer dan een week. Dat is pas wat we veelzijdig noemen.

Zeilen Sardinië
Sardinië is een van de snelst groeiende bestemmingen, en de klanten die er geweest zijn houden ervan. Let op in Augustus is het erg druk! Dan houden de Italianen vakantie en zijn de prijzen hoog, echter wij vinden dat deze exclusieve en unieke bestemming zijn geld heel erg waard is.

Zeilen Sicilië
Sicilië biedt niet alleen zijn spectaculaire kustlijn, magnifieke Griekse overblijfselen, maar tevens de vulkanische Aeolian eilanden. Het seizoen is hetzelfde als dat van Turkije of de Griekse Dodecanese met een zomer die in midden Mei aanvangt en blijft tot midden Oktober.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Italië en onze Italiaanse bestemmingen vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!