contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Griekenland

zeilen in Griekenland

Griekenland met de vele eilanden is altijd al de droom geweest van vele zeilliefhebbers. Het heeft de grootste chartervloot van Europa.

Zeilen in Griekenland, kunt u onderverdelen in een aantal regio’s, elke van deze regio’s heeft zijn eigen karakter en voordelen.
Bezien vanuit het Noorden zijn dit:
typisch Griekse kerk

  • Korfu en de Ionische Zee (Lefkas gebied)
  • Athene en de Saronische Golf
  • Athene en de Cycladen
  • Skiathos en de Noordelijke Sporaden
  • Kos, Samos en de Dodekanese

Vooral de eerste 2 gebieden Korfu en Lefkas in de Ionische zee, en de Saronische golf (start in Athene en ontdek het gebied aldaar) zijn ideale gebieden als u voor het eerst een zeiljacht huurt. Door de gemiddelde winden zijn de zeilmogelijkheden uitstekend.
De Cycladen, Kos, Samos en de Dodekanese zijn prachtige gebieden voor de zeiler die al vaker op zee gezeild heeft.

Klik hier voor een video impressie van zeilen in Griekenland.

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de vele eilanden van Griekenland, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Griekenland - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden een aantal flottielje mogelijkheden in Griekenland - start vanuit Athene, Lefkas of Korfu.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.

Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheidBekijk hier de actuele windkracht en windrichting voor uw zeilvakantie in Griekenland:kaart met zeilbestemmingen Griekenland

Zeilen in Griekenland, de Cycladen voor de ervaren zeiler.

De Cycladen vormen een archipel van 56 grotere en kleinere eilanden die verspreid liggen over de diepblauwe Egeïsche zee. Deze eilanden worden door velen terecht gezien als ideaal vakantieoord. Ondanks de overeenkomsten -stralende zon, blauwe zee, landschap en sobere bouwstijl- heeft elk eiland zijn bijzonderheden behouden. Rond de Cycladen staat iets meer wind en is het minder beschut. Daarmee is dit gebied het meest geschikt voor de ervaren zeiler.

Zeilen in Griekenland, ontdek de Noordelijke Sporaden.


De eilanden die de Noordelijke Sporaden vormen, zijn ook winderig, maar er is meer beschutting. Het gebied is meer bevaren door charterbedrijven.
In de Dodekanese heerst ook de Meltemi, een sterke noordelijke wind, maar tegelijkertijd is er voldoende beschutting om goed te kunnen zeilen.
Onze basis ligt op Kos en Samos. Het groene, beboste en redelijk ongerepte eiland Samos biedt werkelijk alles voor een mooie, rustige en interessante vakantie en is nog weinig ontdekt door chartergasten. Uitzicht op zee vanuit Griekenland
Zo kunt u heerlijk genieten van de Griekse gastvrijheid en mentaliteit. Of wat dacht u van een avond in een van de vele authentieke Griekse restaurants aan de havenbaai met een glaasje echte Samoswijn?
Ook wat geschiedenis en cultuur betreft is Samos zeker de moeite waard. Wist u bijvoorbeeld dat Samos het eiland van de Griekse wijsgeer Pythagoras is? Op het eiland kunt u zelfs nog een bezoek brengen aan de grot waar hij geleefd heeft.

De bereikbaarheid van Griekenland is heel goed. Er gaan veel budgetvluchten heen en ook alle eilanden zijn bereikbaar met ontelbare ferry’s.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Griekenland en onze Griekse bestemmingen vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!