contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Kroatië

zeilen in Kroatie

Zeilvakanties in Kroatië
Zeilen in Kroatië, op dit moment de top jachtverhuur locatie in Europa.
Heerlijk zeilen van eiland naar eiland langs de kust met baaien, stranden en helder blauw water.

Istrië afwisselend en eenvoudig en snel te bereiken. In midden Dalmatië kunt u genieten van de rustige, stille natuurlijke schoonheid van het nationale park van de Kornati eilanden.

Dubrovnik biedt u veel cultuur en een levendige stad.

Langs de hele kust in Kroatie liggen er goede jachthavens, pittoreske haventjes en kleine havens met een lange geschiedenis te wachten om ontdekt te worden.


We bieden ook 3 verschillende leuke flottielje bestemmingen als u liever met begeleiding op stap wilt!

eiland in Kroatie

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Kroatië, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Kroatië - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden 4 flottieljes in Kroatie - start vanuit Pula, vanuit Sukosan / Zadar, vanuit Murter en vanuit Split / Trogir.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.

Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheidBekijk hier de actuele windkracht en windrichting voor uw zeilvakantie in Kroatië:kaart met zeilbestemmingen Kroatie

Zeilen in Kroatië is zeilen in een waar paradijs.

De Kroatische kust met tienduizenden eilandjes biedt veel afwisseling en beschutting. De indrukwekkende rotsgebergten worden afgewisseld door prachtige stranden en idyllische haventjes. Het grootste gedeelte van de kust wordt gevormd door eilanden rotsen en riffen, omgeven door eindeloze baaien, stranden, havens en jachthavens en is een waar paradijs voor zeilers.
Kroatië is inmiddels een vertrouwde zeilbestemming. Liefhebbers van watersport en zeilers vinden hier alles voor een heerlijke zeilvakantie. U zeilt vaak onder een strakblauwe hemel en stralende zon met een heerlijke zeebries van eiland naar eiland. Dolfijnen zwemmen voor de boeg en u kunt voor anker liggen in azuurblauwe baaien.

Kroatië is op dit moment een belangrijke jachtverhuur locatie in Europa. Zeilen in adembenemende omgevingen met een ideale mix van zeilomstandigheden, cultuur en natuur.
Kortom voor iedere vakantieganger wat wils.


Hijs de zeilen en ontdek Kroatië.

De 4 jachtverhuur gebieden in Kroatie:

stad in KroatieZeilen in Istrië
Noord Kroatië en aangrenzend Slovenië, samen bekend als Istrië, is gemakkelijk te bereiken via Venetië of Triest.
Ook rechtstreeks en voordelig naar Pula of Zadar met Ryanair.

Zeilen in de Kornaten
Centraal / midden Dalmatië gevestigd rond Zadar is de toegang tot het nationaal park van de Kornati eilanden.

Zeilen in Split
Zuid Dalmatië, inclusief het gebied van Split biedt toegang tot de Kornati eilanden in het Noordwesten of tot de heldere lichtval op de eilanden Hvar, Korcula, Brac enz.

Zeilen in Dubrovnik is de beste start voor een enkele reis naar Split of andersom.

zeiljachten in KroatieKroatië is het land met middeleeuwse steden zoals Rovini met sporen van de gevarieerde culturele invloeden van de Balkanlanden, gecombineerd met een eindeloos lint van eilanden langs de kust wat het zeilen veilig en pittoresk maakt. Sibenik, Primosten en Biograd zijn goede uitvalsplaatsen om langs de Kornatie eilanden te zeilen. De eilanden Hvar, Brac en Korcula om er slechts drie te noemen bieden schoonheid en de mogelijkheid om te feesten in stijl.

De kwaliteit van het eten en drinken is overal goed en nog steeds redelijk geprijsd. Jachthavens met uitstekende faciliteiten vindt u er in overvloed maar deze zijn kostbaar.
De Slavische invloed is nog steeds merkbaar bij de Kroaten, toch zijn ze een warm en gastvrij volk.
Probeer indien mogelijk een zeiltocht in augustus te vermijden, het is dan erg druk en er staat over het algemeen weinig wind.

Let op! dat de schipper van een jacht in Kroatië in het bezit dient te zijn van een ICC, een internationaal vaarbewijs.
Het ICC wordt alleen afgegeven aan mensen die het Vaarbewijs I (voor binnenwater), Vaarbewijs II of Theoretische Kust Navigatie (voor kustwateren) of Groot Vaarbewijs (voor binnenwater en kustwater) bezitten. Nadere informatie kunt u inwinnen bij het CBR of het KNWV.

Het is uw verantwoording om dit originele bewijs van competentie mee te nemen!

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Kroatie en onze bestemmingen in Kroatie vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!