contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Caribisch gebied

Uitzicht op St Maarten

Ontdek het Caribische gebied per zeiljacht, een droombestemming!
Een van de twee mooiste bestemmingen ter wereld!

Kom zeilen in het Caribisch gebied


Het Caribische gebied is een van 's werelds beste zeilgebieden met zeer aangename omstandigheden. Heerlijke temperaturen, glashelder water, mooie ankerbaaien en ‘Bounty stranden’. genieten in het Caribisch gebied
Let wel op, in het orkaan seizoen kunt u geen schip huren. Deze periode vangt einde zomer en vroege herfst aan!
Het orkaanseizoen loopt van juni tot december waarvan oktober en november de meeste kans hebben op een orkaan, maar het verschilt van jaar tot jaar.

De heersende wind in de Caribbean is vrijwel altijd uit het noord-oosten. De temperatuur is ook aangenaam en daardoor is het een heerlijk zeilgebied.


Elk heeft zijn eigen karakter.

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de vele eilanden in het Caribisch gebied, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in het Caribisch gebied - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: Er zijn helaas nog geen flottieljes in het Caribisch gebied.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!

Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheidBekijk hier de actuele windkracht en windrichting voor uw zeilvakantie in het Caribisch gebied:

Het Caribisch gebied, een droombestemming voor zeilers.

kaart Caribean
In dit gebied kunt u rekenen op een constante oostelijke passaatwind van 4 tot 6 Beaufort. Op zee kunt u soms een tropische regenbui tegenkomen, maar die zijn gelukkig meestal van korte duur.

Het Caribische gebied is verder ontwikkeld op zeilgebied dan de Middellandse Zee omdat het invulling geeft aan de hoge eisen van de Noord Amerikanen. Het biedt in de winter meer variatie dan iedere andere zeil bestemming. De aanbieders zijn heel flexibel en u kunt de start of eind dag zelf kiezen en ook de duur van uw vakantie. Alleen de Seychellen, Tanzania, Thailand en Great Barrier Reef in Australië bieden een zelfde soort zeil beleving aan in de Noordelijke winter.

Let op, de vluchten zijn lang (minimaal 9 uur), over het algemeen kostbaar en er gaan rechtstreekse vluchten naar enkele bestemmingen – Antigua, Martinique, Cuba en Grenada. De andere bestemmingen vergen minimaal een overstap.

zicht op haven van AntiguaWij bieden de volgende bestemmingen aan:

  • Antigua
  • Martinique
  • Tortola in de Britse Maagdeneilanden
  • Grenada en de Grenadinen
  • Cuba
  • Belize

Wij vinden Martinique een bijzonder aantrekkelijke bestemming. Het is eenvoudig te bereiken via Parijs tegen een redelijke prijs, en het aanbod aan jachten is indrukwekkend en goed geprijsd. Beide Franse eilanden zijn minder Amerikaans en meer Europees.

Cuba is ook een interessante nieuwe optie en u kunt er tegen acceptabele kosten met een chartervlucht komen. Zie het artikel over zeilen in Cuba wat de Nautique in samenwerking met ons heeft gemaakt.
Artikel in Nautique over zeilen in Cuba met GoFunSailing

Belize is een droombestemming voor het zeilen met een catamaran binnen het op één na grootste koraal rif ter wereld. De reis om er te komen is al een belevenis op zich.

De Engelstalige bestemmingen, Antigua en Grenada kunt u rechtstreeks bereiken. De kosten van de vlucht zijn redelijk.

De BVI worden door veel zeilers als mooiste zeilgebied ervaren. Om deze BVI te bereiken dient u met minimaal een overstap rekening te houden.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in het Caribisch gebied en onze Caribische bestemmingen vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!