contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren in Duitsland in de Oostzee, vanuit Rugen

beroemde krijtrotsen Rugen

Zeilen in de Oostzee wateren rond Rugen, een droomgebied voor zeilers. kaart Oostzee Ruegen

Wilt u een tocht maken op en over de Oostzee?
Duitsland is misschien een bestemming waar u niet zo snel aan denkt, maar de Oostzee wateren van Duitsland hebben veel te bieden. Pittoreske vissersdorpjes in kleine baaien, witte zandstranden en ruige kustlijnen, de Königstuhl met de beroemde krijtrotsen, elegante badarchitectuur, promenades en pier zijn adembenemend.
Een rit door de Strelasund langs Stralsund, het eiland Hiddensee en vele natuurgebieden;
Chartergasten zeilen in een gevarieerd en mooi landschap en het vaargebied is zowel geschikt voor beginners als voor veeleisende, sportieve zeilers.

Rügen, in Duitsland is gelegen op de grens van Duitsland en Denemarken. In Rügen kunt u genieten van prachtige vergezichten, rust en uiteraard de bekende krijtrotsen. Heerlijk ontspannen aan de lange Oostzeestranden. Eenvoudig bereikbaar met de eigen auto en is daardoor een ideale vertrekplaats voor een zeilvakantie in de Duitse Oostzee met mogelijk een bezoek aan Denemarken en Zweden.

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de vele eilanden, stadjes en stranden in de Oostzee, vanuit Rugen, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten vanuit Rugen.
FLOTTIELJE ZEILEN: Er zijn helaas nog geen flottieljes in de Oostzee.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!

Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheidBekijk hier de actuele windkracht en windrichting voor uw zeilvakantie in de Oostzee:

Zeilen in Duitsland in de Oostzee wateren ook wel de Baltic genoemd


Geniet van de rijke natuur, rotsen, prachtige stranden en pittoreske vissersdorpjes. Als u van vis houdt dan kunt u hier uw hart ophalen in de fantastische visrestaurants. strandpaviljoen Oostzee Duitsland
De starthaven voor de charterjachten is de Altefähr-haven tegenover de Hanzestad Stralsund. Vanaf hier kunt u rond Rügen, Bornholm, Skagen of Funen varen.
Het zeilen vind voornamelijk in de maanden juli tot en met september.
In de Oostzee wordt veel gezeild, zowel in Duitsland als in Denemarken en daardoor zijn er vele havens en jachthavens met goede voorzieningen langs de hele kust te vinden.

Goed zeilgebied Duitsland
De beroemde krijtrotsen van Rugen, kleine baaien, witte zandstranden en ruige kustlijnen bieden eindeloze mogelijkheden voor de avontuurlijke zeiler die dit juweel van een vaargebied wil verkennen. zeilen bij Gager Rugen Oostzee

Kortom, het eiland Ruegen in de Oostzee levert een enorme verscheidenheid aan ervaringen voor de zeiler en is gelegen op korte afstand van Nederland.Voor degenen die graag wat meer mijlen willen maken kunnen naar het Westen naar Kiel, Flensburg en Heiligenhafen varen waar in de nautische omgeving actief wordt gezeild. U treft daar kleine vissersdorpjes maar ook grotere steden met culturele mogelijkheden. In dit gedeelte is het drukker dan in de natuurlijke omgeving van Ruegen wat richting het Oosten ligt.

Boek nu uw zeilvakantie!